De cast

Dennis Willekens

Opleiding
Willem Nijholt Academie voor Musical- en Muziektheater

Theater
Kinky Boots (Musical Award voor beste mannelijke bijrol), Expeditie Eiland, The Full Monty, She Loves Me, De Marathon, A New Brain, Soldaat van Oranje, Koning Arthur, Billy Elliot, Koning van Katoren, Robin Hood, Sister Act, Zorro en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

Film / Televisie
Hoofdrolspeler in de reality-dramaserie Mijn Vieze Vette Vervelende Verloofde en gastrollen in series als Jeuk, Dr. Tinus, Flikken Maastricht, Spangas en All Stars en Zonen. Wekelijkse dramaserie Dit Zijn Wij (NPO 1, 2019-2020). Online jeugd- & comedyserie Ron en Riet vertrekken niet.

Regelmatig te horen in commercials en (animatie)films en -series.

Wat is jouw sterrenbeeld en waarom ben jij wel óf niet typisch een …?
Ik ben een Stier. Sommige eigenschappen van een stier lijken te kloppen, anderen weer minder. Een stier is een Bourgondiër, met beide benen op de grond, houd van rust en is doelbewust. Eigenschappen waarin ik me wel herken. Maar een stier schijnt ook jaloers te zijn en wrok te koesteren en daarmee de hele wereld de schuld te geven van dingen. Dat herken ik dan weer niet zo.

Wat was voor jou een eye opener als het gaat om duurzaamheid, heeft iets jouw gedrag veranderd?
Ik probeer de kleine dingetjes die we hopelijk allemaal proberen, wel aan te passen. Zoals afval gescheiden inleveren, groene stroom afnemen, lampen en verwarming tijdig uitzetten enz. Ik ben geen vooroploper qua duurzaamheid en zal dus ook niet beweren dat ik duurzaam ben. Maar alle kleine beetjes helpen, toch?

Heb je nog een mooie quote over ZODIAC de musical?
We hebben een workshopweek gehad met de gehele cast waarin we het script hebben gelezen en er samen ingedoken zijn. Dat heeft me wel nieuwe visies op de wereld en de mens gegeven. Een zin die is blijven hangen is; “De wereld is van iedereen maar jullie delen hem dus niet”. Dat is een beeld dat ik niet uit mijn hoofd krijg. Zo raar, en ook begrijpelijk, dat er ooit mensen begonnen zijn met stukken land claimen, waardoor sommige delen nu van iemand zijn en anderen daar weg moeten blijven. En dat trekt door naar steden, landen, gebieden, werelddelen. De aarde is van ons allemaal, maar ook weer niet. Zo had ik er nooit eerder over nagedacht.

Alle castleden

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: