De cast

Hilke Bierman

Opleiding
Conservatorium zang – Alkmaar

Theater
Jeugd Komedie Amsterdam (4 producties, Ivo de Wijs en Joop Stokkermans), Tjechov de musical, Sonneveld (Jos Brink), Nonsens, Alleen op de wereld, Purper Revue!?, Wat zien ik, Les Miserables, Op hoop van zegen, ‘Allo ‘Allo, Volendam de musical, Heerlijk duurt het langst, Meisje met het rode haar, Sky de musical en The Full Monty. Als laatste de rol van Roos in Mamma Mia.

Hilke werd 6 keer genomineerd voor een John Kraaikamp Musical Award.

Film / Televisie
Inspreken tekenfilms en commercials en in 2012 de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival met de voorstelling ‘Kan mij t Schele’.

Wat is jouw sterrenbeeld en waarom ben jij wel óf niet typisch een …?
Stier: Stier is een aardeteken en dat past goed bij mij. Ik laat me niet snel van de wijs brengen en heb een sterke duidelijke mening.  En een stier heeft ook vaak gelijk en dat klopt inderdaad.

Wat was voor jou een eye opener als het gaat om duurzaamheid, heeft iets jouw gedrag veranderd?
Ik ben soap bars gaan gebruiken vanwege de hoeveelheid plastic die we weggooien met z’n allen. Toen kwam ik er achter dat niet alleen de verpakking van plastic is maar dat ook in al onze zeep en shampoos micro-plastic zit. En dat alleen maar om het voor de klant fijn te laten voelen?!

Heb je nog een mooie quote over ZODIAC de musical?
Vlinder zingt:  Ik moet mijn vleugels wel verstoppen want tja op vlinder wordt gejaagd.
Dat beschrijft voor mij de vrijheid die we kwijtraken als we niet wat beter ons best gaan doen. Als we zo doorgaan, moeten de leiders van de wereld wel regels maken en ons steeds minder vrijheden geven.

Alle castleden

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: