De cast

Iris Bakker

Opleiding
Codarts conservatorium richting Muziektheater  

Theater
Fun Home de musical (Joan),  Pijnstillers de musical (Xanne) , ‘TalentVOL’ (zelfgeschreven muziektheatervoorstelling), De Nieuwe Lichting.

Voor Fun Home werd Iris genomineerd voor de Musical Award ‘aanstormend talent’.

Film / Televisie
Nieuw Zeer 2 (NTR), binnenkort hoofdrol korte film van Merel de Winter. 

Wat is jouw sterrenbeeld en waarom ben jij wel óf niet typisch een …?
Mijn sterrenbeeld is Maagd. Eigenlijk komt alles wat ik lees over de Maagd wel met mij overeen, namelijk betrouwbaar, perfectionistisch, eerlijk, bescheiden, kalm. Maar één ding klopt naar mijn idee niet. Een Maagd zou namelijk ook heel analytisch moeten zijn, maar dat valt bij mij reuze mee. Ja, ik ben wel een planner en ik hou van een opgeruimd en schoon huis, maar alles wat ik doe en alle keuzes die ik maak zal ik altijd baseren op mijn gevoel, mijn intuïtie.  

Wat was voor jou een eye opener als het gaat om duurzaamheid, heeft iets jouw gedrag veranderd?
Toen ik op mijn 19e voor het eerst op mezelf ging wonen, merkte ik dat ik tijdens het koken heel weinig vlees gebruikte. Waarschijnlijk omdat het vrij duur is en je het als student nou eenmaal niet super breed hebt. Ook was mijn huisgenootje veganistisch en zij kon super lekker koken. Ik proefde nooit dat haar gerechten geen dierlijke producten bevatten. Daardoor realiseerde ik me dat vlees al helemaal niet noodzakelijk is en sindsdien heb ik dat uit mijn leven geschrapt. Voor het milieu. Ook ga ik sinds kort op grofvuiljacht met mijn zus en haar vriend. Op zondagavond/nacht racen we dan door de straten van Amsterdam op zoek naar pareltjes.  

Heb je nog een mooie quote over ZODIAC de musical?
“This show must go on.” 

Alle castleden

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: