De cast

Laurie van Iersel

Tevens Dance Captain

Opleiding
Musical Theater – Fontys Hogeschool voor de Kunsten – Tilburg 

Theater:
CARO (‘Eva’, dance captain)The Bodyguard (Ensemble, swing, assistant dance captain), Moeder, ik wil bij de revue (Ensemble), Saturday Night Fever (Swing, understudy Flo Manero), Joseph (Ensemble, mrs. Potifar, dance captain), Evita  (Swing, cover tangodanseres), Cats (Swing, cover Demeter, Bomballerien, Cassandra) Mamma Mia (Ensemble), Saturday Night Fever (Connie, understudy Stephanie Mangano), ChicagoFame (Ensemble), Fantasy World Dinnershow (Danseres Holland Show Ballet )

Wat is jouw sterrenbeeld en waarom ben jij wel óf niet typisch een …?
Leeuw. Ik ben typisch een leeuw omdat ik loyaal, ijdel en trots ben . Ik heb een vurig karakter, ik hou van plezier, heb gevoel voor drama, ik ben gevoelig en kan onzeker zijn, ook kenmerken van een Leeuw. Wat ik ook ben en minder bij Leeuw past, is conflict vermijdend en besluiteloos. 

Wat was voor jou een eye opener als het gaat om duurzaamheid, heeft iets jouw gedrag veranderd?
Ik verdiep me al langer in het onderwerp duurzaamheid.  De ‘plastic soep’ vind ik een heel duidelijk voorbeeld van welk desastreus effect ons gedrag heeft op de wereld. Concreet: er word elk jaar ongeveer 250.000.000.000 kilo plastic geproduceerd waarvan bijna de helft maar één keer gebruikt en weggegooid wordt en daarvan belandt de helft in de oceanen… dat is 75 miljoen ton… per jaar..!
De slogan ‘een beter milieu begint bij jezelf’ blijft goed, ik stel mezelf altijd de vraag of wat ik  doe, koop, consumeer, draag, weggooi etc nodig of ecologisch verantwoord is. Ik probeer zo min mogelijk plastic te kopen en gebruiken, ik gebruik alleen ecologische schoonmaakmiddelen en natuurlijke producten voor lichaamsverzorging ed, ik probeer niet te verspillen en biologisch en ecologisch te kopen, ik laat de auto zoveel mogelijk staan. Ik gebruik groene stroom, let op water- en energieverbruik, als ik afval op straat of in de natuur zie liggen ruim ik het op. Je kunt in je eentje niet de wereld veranderen en het lukt ook niet altijd het juiste te doen, maar als we allemaal ons best doen, minder en bewuster consumeren, en het goede voorbeeld geven, komen we een heel eind denk ik. 

Heb je nog een mooie quote over ZODIAC de musical?
Ik hoop dat Zodiac mensen aan het denken zet over hoe het verder moet met de wereld en op welke manier ze zelf kunnen bijdragen aan duurzaamheid en daar ook echt mee aan de slag gaan! 

Alle castleden

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: