De cast

Marie Körbl

Opleiding 
Urban Contemporary (JMD) – Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Master – Mountview Academy of Theatre Arts – London
 

Theater
Sonneveld, Dogfight (stage), Grease (ensemble, cover Frenchy en Marty), MAMMA MIA! UK (ensemble, 1ste cover Sophie), It Went Dark (lead). 

Film / Televisie 
Gastrol in televisieserie Koefnoen 

Wat is jouw sterrenbeeld en waarom ben jij wel óf niet typisch een …? 
Mijn sterrenbeeld is leeuw en ik kan mij zeker vinden in de vastberadenheid en loyaliteit van een leeuw. Ik hou er niet van om te blijven hangen in negatieve gevoelens en wil zo snel mogelijk door naar een nieuw avontuur. Leeuwen lijken zelfverzekerd, maar ik denk gewoon dat ik het niet zo snel zal laten merken als ik mij gekwetst voel of in pijn ben. Dus dat is dan misschien ook wel een stukje trots vanuit mij. Het blijft moeilijk om kwetsbaar te zijn.  

Wat was voor jou een eye opener als het gaat om duurzaamheid, heeft iets jouw gedrag veranderd? 
De vervuilende fast-fashion industrie. Ik kocht altijd al veel tweedehands kleren, omdat ik het gewoon super leuk vind om bijzondere pareltjes te vinden en bijzondere kleding te dragen. Maar pas nadat ik hoorde over hoeveel water er wordt verbruikt tijdens de productie van een t-shirtje en hoeveel CO2 de fast fashion kleding industrie uitstoot, ben ik bewuster tweedehands kleding gaan kopen. Ik koop nu bijna geen nieuwe kleding of spullen meer en heb ik een soort check-list die ik altijd even af ga voordat ik iets nieuws mag kopen.  

Heb je nog een mooie quote over ZODIAC de musical? 
Kijk elkaar eens wat langer aan in de ogen en je zult zien dat er ruimte ontstaat voor eerlijke en spontane vragen, gevolgd door empathie en begrip voor het onbekende. 

Alle castleden

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: