De cast

Melle Berendse

Opleiding 
NKT theaterschool – Purmerend
Dans bij avondoriëntatie – Lucia Marthas  
Musicaltheater – Frank Sanders Akademie  

Theater
Macbethical, André het astronautje (Astronaut), Bureau vanaf 2, Robbie en Roef (Robbie). 

Film/televisie
Gorris (Michieltje) in de aflevering ‘Ook kabouters zijn klein begonnen’.

Wat is je sterrenbeeld, en waarom ben je wel/niet typisch een…?
Ram. Eigenlijk wordt de ram een hoop bewonderenswaardige eigenschappen toegewezen, dus wordt het zeer verleidelijk om er heel ijdel van uit te gaan dat ik ook over al deze eigenschappen beschik. Een geboren leider, een pionier.. maar volgens mij valt dat eigenlijk wel mee. Toch vraag ik me af of ik als ik niet: avontuurlijk, zelfverzekerd impulsief en zéér koppig was geweest, ik ooit aan een carrière in het theater zou zijn begonnen. 

Wat was voor jou een eye opener als het gaat om duurzaamheid, heeft iets jouw gedrag veranderd?
De Netflix-docu van David Attenborough ‘A life on our planet’. Ik wist al dat het niet zo best gaat met de gezondheid van onze planeet, maar na het zien van deze documentaire is voor mij de klok gaan lopen. Er moet echt actie ondernomen worden. ‘Het beste moment om een boom te planten is tien jaar geleden. Het op één na beste moment is nu.’ Ik reis veel met de fiets, en ik heb sinds kort ontdekt hoeveel lekkers je met tempé kan doen. Geen excuus meer dus om elke avond vlees te eten. 

Heb je nog een mooie quote over ZODIAC de musical?
Ik vind het zó bijzonder mee te mogen werken aan een nieuwe Nederlandse productie. En dan ook nog eens eentje op deze schaal!  Omdat het een nieuw stuk is, wordt het deels nog geschreven/aangepast op de Cast. Dat is een enorme Luxe! 

Alle castleden

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: