De cast

Nicole van Beest

Opleiding
Musicaltheater – Fontys hogeschool voor de Kunsten 

Theater
Fontys: Footloose, Grease, Violet en zelfgeschreven afstudeersolo ‘Zullen we iets leuks gaan doen?’. Als kind in De Tovenaar van Oz. 

Film & TV:
Als elf-jarige de film ‘Het Geheim’. In 2020 Kim Kado in ‘De Grote Sinterklaasfilm’ (inclusief videoclip).  

Wat is jouw sterrenbeeld en waarom ben jij wel óf niet typisch een …?
Mijn sterrenbeeld is tweelingen! Dit sterrenbeeld past goed bij mij, want ik ben erg nieuwsgierig, intellectueel en veelzijdig, maar ook besluiteloos en rusteloos. Daarnaast ben ik rationeel en nuchter van aard. Deze eigenschappen sluiten weer goed aan op het element lucht, dat bij tweelingen hoort. 

Wat was voor jou een Eye opener als het gaat om duurzaamheid, heeft iets jouw gedrag veranderd?
Ik heb al een tijdje bezig met duurzaamheid. Ik scheid mijn afval, ik print alles dubbelzijdig en ik eet minder vlees, waarbij ik me vooral focus op het tegengaan van de ontbossing. Het blijkt dus, dat een keer in de week vegetarisch eten, veel meer bomen redt dan iets minder papier gebruiken. Als we dus allemaal even een keer die hamburger overslaan, kunnen we allemaal een steentje bijdragen. Daarnaast vind ik het een enorm goed systeem om je eigen herbruikbare zakjes mee te nemen naar de supermarkt, in plaats van steeds nieuwe plastic zakjes te gebruiken en weg te gooien. Je fruit en groenten gaat er echt niet anders door smaken. Mijn verdere plannen zijn overstappen naar een duurzamere energieleverancier, en een duurzamere bank. Iets waar je nooit over nadenkt, maar waarmee je toch veel verschil kunt maken.  

Heb je nog een mooie quote over ZODIAC de musical?
ZODIAC verbindt het nu met het later, de nieuwe generatie met de oude generatie. De musical leert ons en het publiek elkaar beter te begrijpen, door naar elkaars verhalen te luisteren. Ik denk dat het belangrijk is dat de realiteit waarin we ons bevinden, op een creatieve en mooie manier naar buiten wordt gebracht.  

Alle castleden

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: