De cast

Nina Kraak

Opleiding
Vooropleiding en MBO Lucia Marthas – Amsterdam
Musicaltheater – Fontys Hogeschool voor de Kunsten – Tilburg
 

Theater
Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Het Hollands Show Ballet (stage), RTL Live Entertainment (achtergronddanseres), Fontys: Grease (Rizzo). 

Film/televisie
Koffermeisje – Nationale Postcode Loterij.

Wat is jouw sterrenbeeld en waarom ben jij wel of niet typisch een …?
Leeuw. 
Waar ik mij erg in kan vinden, is dat leeuwen houden van lachen en humor. Maar ja, heeft dat nou echt iets te maken met een leeuw? Geen idee… Denk dat je daarvoor gewoon goede humor nodig hebt. De leeuw zal niet snel zelf beginnen te praten over problemen, wat soms wel eens lastig kan zijn. Wel ben ik erg hulpvaardig en trouw naar mijn familie en vrienden toe. Ik bied altijd een luisterend oor en kan goed advies geven. Dat compenseert dan weer het praten over mijn eigen drama.
Ik heb een heel groot hart en heb veel liefde te geven. Ik houd van uitdagingen en ik werk hard.  “Leeuwen houden niet van veranderingen en blijven daarom vaak in hetzelfde beroep”. Klinkt wat onhandig in mijn werkveld, omdat je nooit zekerheid hebt, maar het is helaas echt zo… Ik kan slecht tegen veranderingen. 
Wat dan juist weer niet klopt, is dat leeuwen eerst tot 10 moeten tellen om anderen niet te kwetsen. Ik denk juist heel goed en bewust na voor ik dingen doe. Ook wel vervelend soms, want zo kan het heel lang duren voor ik eindelijk datgene koop wat ik graag wilde hebben. Wat er ook weer toe leidt dat ik heel moeilijk keuzes kan maken.  Kortom: ik ben een échte leeuw! 

Wat was voor jou een eye opener als het gaat om duurzaamheid, heeft iets jouw gedrag veranderd?
Ik heb me er een beetje in verdiept en wat filmpjes voorbij zien komen. Ik schrok er bijvoorbeeld echt van wat plastic doet met dieren. Wat wij, als mensen, in de zee hebben gegooid als afval. Dat daar zoveel dieren aan dood gaan omdat er zoveel plastic in ze zit. Ik scheid zelf afval. Gelukkig al enige tijd. Maar als ik dat nog niet deed, had ik dat nu wel echt gedaan na deze filmpjes. Ik gebruik zo weinig mogelijk plastic tassen om het gebruik van plastic te minimaliseren. Bij het boodschappen doen gebruik ik altijd een herbruikbare tas. Mocht ik een keer een plastic tas nodig hebben, zal ik deze altijd zoveel mogelijk hergebruiken.  

Heb je nog een mooie quote over ZODIAC de musical?
“You are never too small to make a difference”“Save the planet, it’s the only one with chocolate” 

Alle castleden

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: