De constellatie

Content Marketeer

Ank van Enckevort

Opleiding
HAVO. Daarna ben ik gaan werken en heb ik het vak (in eerste instantie Marketing & Communicatie, later Content Marketing) door interne opleidingen en in de praktijk geleerd.

Merken
Content marketing voor o.a. UMC Utrecht, IXXI, Technische Universiteit Eindhoven, internet- marketing- en reclamebureau’s. Enthousiast vrijwilliger voor o.a. Theaterfestival Boulevard, Bosch Parade, Stichting Kameraden, De Kindertelefoon. En vroeger was ik fanatiek ballet- en showdanseres, met zelfs een rol in Fame (kleine productie). 😉

Wat is jouw sterrenbeeld en waarom ben jij wel óf niet typisch een …?
Hier spreekt een onmiskenbare Weegschaal: een groot talent voor wikken en wegen, waar tegenover staat dat ik ook goed een situatie van alle kanten kan bekijken. Ik probeer altijd de redelijkheid van alle standpunten te zien en begrijpen. Dat maakt mij soms niet alleen tergend besluiteloos en eindeloos filosofisch, maar ook een goede bemiddelaar en bruggenbouwer. Verder kenmerkend: gevoel voor rechtvaardigheid en esthetiek, positief ingesteld, enthousiast, altijd geïnteresseerd en een natuurlijke behoefte aan avontuur, harmonie en evenwicht. Goh. 🙂

Wat was voor jou een eye opener als het gaat om duurzaamheid, heeft iets jouw gedrag veranderd?
Ten eerste mijn eigen ervaring als consument: ik voel me vaak bedolven in de keuzemogelijkheden die er zijn (zei de Weegschaal). In dit eerstewereldland is ZOVEEL van ALLES, als het gaat om eten, kleding, spullen. Veel overvloed en vreselijk veel verspilling. Maakt me numb en droef, maar maakt ook dat ik het anders wil doen. En dus is het mijn sport om tweedehands pareltjes te scoren en in de supermarkt te laten inspireren door de laatstedatumproducten.

Verder zijn er docu’s die helpen in die bewustwording: onder de indruk van o.a. Earth, David Attenborough: A Life On Our Planet, Leonardo DiCaprio’s Before the Flood en Cowspiracy, ‘the film that environmental organizations don’t want you to see!’ (Seaspiracy wil ik nog kijken en tegelijkertijd ook niet). En afleveringen als Op volle retouren (Tegenlicht), over de impact van online shoppen en ons retourgedrag. Zelf eet ik vaker vegetarisch / plantaardig, ik steun relevante goede doelen, laat de automotor niet onnodig draaien, water niet nutteloos lopen en ik challenge mezelf pas zo laat mogelijk in het jaar de verwarming aan te zetten. Vliegschaamte ken ik ook: het lukt mij niet om vliegen helemaal te omzeilen, maar tenminste compenseer ik dan zo’n vlucht. (Ik heb het opgezocht: ja, dat heeft zin.) En als kraamcadeau plant ik graag een boom: meer groen, meer zuurstof én een eigen boom, hoe cool is dat!

Heb je nog een mooie quote over ZODIAC de musical?
Every bit of plastic ever made still exists somewhere. (Wist je dat we, via ons eten en zelfs via de lucht, een creditcard aan plastic binnenkrijgen? Per persoon per week!)

De Constellatie

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: