De constellatie

Bestuurslid Stichting Zodiac

Auke Meijer

Opleiding
HEAO – BE

Merken
Niet relevant, first-timer binnen de culturele sector!

Wat is jouw sterrenbeeld en waarom ben jij wel óf niet typisch een …?
Mijn sterrenbeeld is Vissen. Ik kan rustig, serieus en gebalanceerd zijn, doe graag een stapje voor anderen, en ben in de regel goed met en voor mensen. Veel aspecten die je terug ziet komen bij dit sterrenbeeld.

Wat was voor jou een eye opener als het gaat om duurzaamheid, heeft iets jouw gedrag veranderd?
Duurzaamheid is (gelukkig) meer en meer naar de voorgrond gekomen in de afgelopen jaren. Dat begon op kleine schaal met gescheiden afvalinzameling voor huishoudens, maar het heeft een sprint genomen naar de bedrijven. Ook daar komt het wat vaker op de agenda. We hebben echter nog een grote slag te maken met zijn allen, want het scenario ZODIAC zou zo maar eens een waarheid kunnen worden in de toekomst. Die ga ik niet meer meemaken, maar dat zou wel heel kortzichtig zijn om zo te redeneren. Ik zoek het persoonlijk in de kleine dingen waar ik zelf invloed op kan hebben, in de privésfeer, maar ook op het werk. Mijn echtgenote is hier ook een stuwende kracht in vanaf de dag dat wij gingen samenwonen. Stekkers eruit, energiezuinig, waterbesparende knoppen gescheiden afval, zo is dat gedachtengoed erin gekomen bij mij. Ik ben niet bij machte om grootse wijzigingen in gedrag van mensen op grote schaal te beïnvloeden. Het verhaal van ZODIAC gaat hopelijk meer mensen aanzetten tot aangepast gedrag. Dat zou al een mooie winst zijn is mijn beleving.

Heb je nog een mooie quote over ZODIAC de musical?
Mijn favoriete tekst is de passage “Leef Frederik, leef !”. Dit geeft maar weer eens aan dat we wel moeten blijven leven met alles wat erbij hoort, en dat kan heel goed samengaan met een flink stuk verduurzaming.

De Constellatie

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: