De constellatie

Technisch Producent

Michiel van der Zijde

Opleiding
HTS – Opleiding elektrotechniek

Theater
Joe de Musical, Kuifje De Zonnetempel, Tita Tovenaar, Grace, Kruimeltje, Annie, Les Indes Galantes, Bharati, Umoja, Peter en de Wolf, Santa, Mayumana, Rembrandt, U Bevindt Zich Hier, The Adams Family en andere.

Evenementen / concerten
HollandRama (openluchtmuseum Arnhem), Nederlands Spoorwegmuseum, The Amsterdam Convention Factory, M-lab, De Theaterfabriek.
Pinkpop, World Liberty Concert, Jean Michelle Jarre (concert Eiffeltoren), Rolling Stones (Paradiso clubconcert), Winter- en Zomer Efteling, OTRII tournee van Beyoncé en Jay-Z, Rammstein stadiumtour 2020, Odessey tour van Take That en PUBG PMSC E-sports event (Saoedi Arabië).

Wat is jouw sterrenbeeld en waarom ben jij wel óf niet typisch een …?
Tweelingen. Naar aanleiding van jullie vraag ben ik me eens gaan verdiepen in de eigenschappen van een tweeling. En eigenlijk kom ik tot de conclusie dat ik in veel opzichten een typische tweeling ben. Wellicht de meest herkenbare: constant druk in je hoofd en ze passen zich makkelijk aan aan hun omgeving, als een kameleon.

Wat was voor jou een eye opener als het gaat om duurzaamheid, heeft iets jouw gedrag veranderd?
Ik zit in een moeilijk vak voor wat betreft duurzaamheid. Heel veel decors die we maken worden na een paar keer gebruik weggegooid. Iedere ontwerper, iedere voorstelling wil iets speciaals, iets unieks. Echter door meer vanuit bestaande materialen te gaan denken en die aan te passen, in plaats van telkens opnieuw te beginnen kunnen we de afvalberg aanzienlijk verkleinen. Het is echt een stap die je al vanaf de eerste schetsen moet doorvoeren.

Heb je nog een mooie quote over ZODIAC de musical?
Hmmm, meer een statement. Gedurende de ontwikkeling van Zodiac is dit project voor mij op veel vlakken gaan staan voor: Als je iets wilt bereiken, dan moet je ervoor gaan. Nee is geen antwoord. Uiteindelijk lukt het dan ook.

 

De Constellatie

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: