De constellatie

Manager Marketing & Communicatie

Nancy Krijnen

Opleiding
Communicatiewetenschappen – Universiteit van Amsterdam

Merken
Theaterfestival Boulevard, Diabetes Fonds, Alzheimer Nederland, PwC, EMTÉ Supermarkten, Procter & Gamble, UPC, Staatsloterij, ABN AMRO e.a.

Wat is jouw sterrenbeeld en waarom ben jij wel óf niet typisch een …?
Maagd. Een aantal eigenschappen zijn zeker herkenbaar. Zo blijkt oplossingsgericht uit mijn motto ‘Vind geen gebrek, zoek een remedie’. Het constant analyseren en daarmee te veel nadenken, heb ik gelukkig wel geleerd wat minder te doen (die wijsheid kwam met de jaren…). Datzelfde geldt voor het hanteren van hoge criteria, ik kan tegenwoordig wel eens een hartig woordje met mezelf spreken als ik de lat weer wat te hoog dreig te leggen. Sommigen zullen zeggen dat ik te hard werk, maar als het inspirerend werk is binnen een fijn team (zoals bij Zodiac), dan krijg ik daar alleen maar meer energie voor terug. Ik las ook ergens nuchter, dat is wel grappig, op mijn LinkedIn-profiel noem ik mezelf namelijk al een aantal jaar een nuchtere merkenbouwer (loop niet zo snel mee in elke marketinghype, die zijn er mijns inziens nogal wat).

Wat was voor jou een eye opener als het gaat om duurzaamheid, heeft iets jouw gedrag veranderd?
Tijdens een opdracht voor een plantaardige eiwit-beweging heb ik wel een aantal eye openers gehad. Wanneer mensen zeggen ‘Maar we aten altijd al vlees’ is mijn antwoord nu ‘Ja, maar niet zoveel, we zijn de afgelopen 60 jaar 2,5x meer vlees gaan eten!’ Daar kwam nog een schepje bovenop toen ik erachter kwam dat het met zuivel nog meer is, zelfs 3,5x zoveel. Daarna stapelde die eye openers over zuivel zich op, hoe we koeien misbruiken als melkmachines, steeds weer drachtig maken voor de melkproductie en de kalfjes meteen weghalen. Meest schokkend vond ik de reactie van onze Landbouw-minister op kritische vragen over kalveren-export naar China: ‘Die kalfjes zijn er toch’….. Ik ben dus niet alleen minder vlees gaan eten, maar vooral bijna geen zuivel meer, zo is een halve plak kaas ook prima op een boterham. Bijkomend voordeel, minder last van mijn darmen én na jaren, zonder oplossing van artsen, geen uitslag meer in mijn gezicht.

Heb je nog een mooie quote over ZODIAC de musical?
Wat mij zo aanspreekt is dat we met onze producties actuele en maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid onder de aandacht willen brengen bij een groot publiek. Met ZODIAC vragen we ons af wat we moeten doen om de toekomst van de aarde voor onszelf en voor onze jeugd te waarborgen. En dit vragen we ook aan de jongeren zelf, in ons Educatief project:
Hoe ga jij met de essentiële hulpbronnen (aarde, water, lucht, vuur) om? Wat kan jij (anders) doen? Dit alles sluit aan bij een mooie quote uit de musical: ‘We gaan de toekomst anders doen.’

De Constellatie

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: