De constellatie

Assistent Company Manager

Roelina Banga

Opleiding
Kunstacademie Minerva Groningen – ‘Academie voor Popcultuur’  

Film
Productieleider / productieassistent bij Ritus, Bodem, Juk, Izbor, Lappen, Lady, Wat gebeurt er als je springt?!, Vieren, Grutte Pier, De Kameleon: Aan De Ketting.

Wat is jouw sterrenbeeld en waarom ben jij wel óf niet typisch een …?
Tweelingen, ik herken me ontzettend in de typische Tweelingen eigenaardigheden. Ik ben het allerliefste onder de mensen, ben energiek, graag creatief bezig en een echte dromer. Ik bloei op als ik in beweging ben, nieuwe avonturen beleef en ook qua werk afwisseling ervaar. Maar het is wel wijs om me op niet teveel projecten tegelijk te focussen. Doe ik dit wel, dan raak ik snel gestrest en overdenk ik zaken veel. Ik schakel van nature snel en ben veelzijdig inzetbaar, dit vloeit ook voort uit een brede interesse en nieuwsgierigheid. Daarnaast ben ik ontzettend leergierig. Vrienden en collega’s zien mij als een energieke, enthousiaste motivator in de groep.  

Wat was voor jou een eye opener als het gaat om duurzaamheid, heeft iets jouw gedrag veranderd?
Eigenlijk ben ik best een aantal jaar al op zoek hoe ik een steentje bij kan dragen. Vanuit thuis kreeg ik dit wel mee, mijn ouders zijn altijd best bewust geweest. Er werd nooit iets weggegooid, we kochten veel tweedehands en gebruikten biologische producten. Dit werd bij mij aangesterkt toen we op de middelbare school de documentaire ‘An Inconvenient Truth’ van Al Gore keken. Hoe meer je op onderzoek gaat des te meer je ook vindt.  

De voedselindustrie is voor mij een grote. Waar kies je voor? Een kleine, biologische en duurzame boer of een product van een grote fabrikant/boer. Om over het welzijn van de dieren nog niet eens te praten. Elke dag, meerdere keren per dag heb je de kans om te kiezen voor duurzaam. Ik probeer bewuste producten te gebruiken, zowel binnen mijn voeding als mijn dagelijkse producten in de badkamer bijvoorbeeld. Dit niet alleen voor de planeet, maar ook voor de duurzaamheid van mijn eigen gezondheid en dan van het milieu er direct omheen (wat belandt er in de afvoer en het afval).  

Heb je nog een mooie quote over ZODIAC de musical?
Zodiac is een bijzonder project met een hartverwarmende groep creatieve mensen. Ik denk dat ieder de ‘De Koepel’ na de voorstelling buiten stapt met een glimlach op zijn/haar gezicht, een warm hart, een stukje bewustwording en moed. 

De Constellatie

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: