De creatives

Licht- & Decorontwerp

Marc Heinz

Opleiding
Ing. Lely Lyceum Amsterdam. Carrière begonnen bij Toneelgroep Amsterdam, het huidige ITA. Daarna diverse prijzen gewonnen met als kroon op het werk in 2021 de Global Excellence Award voor ‘Best Lighting designer’. Marc is lid van ‘United scenic artists, USA’ en professioneel lid van ‘The Association of Lighting Designers U.K’.

Theater 
Musicalproducties o.a. Annie, Sound of Music, Oliver!, Mamma Mia!, Shrek, Into the Woods, AÏDA, Grease, Fame, Singing in the rain, Footloose, Flashdance , Legally Blond, De Tweeling, Blood Brothers, Droomvlucht en Fiddler on the Roof.

Opera / Events 
Internationaal werk over de hele wereld zoals AÏDA in Stade de France (Parijs), The Metropolitan Opera (New York). Wagner’s Tristan und Isolde (wereldtour) en wereldtournees voor Armin van Buuren.

Wat is jouw sterrenbeeld en waarom bij jij wel óf niet typisch een …?
Boogschutter, en ik heb werkelijk geen idee of ik wel of niet aan de verwachting van een Boogschutter voldoe. Ik heb hier persoonlijk niets mee.

Wat was voor jou een eye opener als het gaat om duurzaamheid, heeft iets jouw gedrag veranderd?
Ik reed in een taxi van het vliegveld naar een hotel in Mumbai en tijdens deze rit zag ik een hoeveelheid plastic die ik in mijn hele leven niet bij elkaar had gezien. Angstaanjagend. Sinds dien raap ik elke dag wat plastic op van straat en probeer het gebruik van hiervan te beperken.

Heb je nog een mooie quote over ZODIAC de musical?
Komt en gaat het zien!

Alle creatives

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: