De creatives

Kostuum-, Haar- & Make-upontwerp

Marrit van der Burgt

Opleiding
Vrije school Den Haag
Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (Mode/Monumentaal) – Den Haag

Theater
Appeltheater Den Haag, Homemadeproductions A.dam, Joop vd Ende Musical , De Gemeenschap A.dam, Noord Ned. Toneel. Groningen, Volksoper Wenen, Statttheater Frankfurt, Ernst Deutsch Theater Hamburg, Luisenburg Musical Wunsiedel, Internationale Opera Ukraine, Bulgarije, Staatsopera Garkov Ukraine, Opera Zuid Maastricht, Tiroler Landes Theater Innsbruck, Valle del Chisti festival Rappallo, projecten in Genua, Napels en Rome en World Expo 2008 Zaragossa.

Film / Televisie
Nightwatching, Peopling the palaces, Tulse Luper, Goltzius, La lettre de Julia, Shock head soul, Koning van Katoren Italie, Kameleon, Pennys Shadow, Grutte Pier, Apestreken en Bennie Stout.

Wat is jouw sterrenbeeld en waarom bij jij wel óf niet typisch een …?
Steenbok. Een steenbok staat bekend als vrij degelijk en gaat diep de materie in. Die degelijkheid is voor mij een handige eigenschap in onze creatieve wereld, waar ik de producties die ik doe strak moet organiseren, wil er iets van de grond komen. Ook probeer ik zo ver mogelijk te komen met de research, het moet wel ergens over gaan. Dat klinkt misschien hoogdravend als het over kostuums gaat, maar als het niet klopt dan werkt het niet, voor de acteurs niet en voor het publiek ook niet, al zullen ze dat niet meteen doorhebben, dat komt via het onbewuste toch binnen dat er iets niet klopt. Het is heel subtiel werken, en toch moet ik soms het grote gebaar maken op het immense podium, de balans moet kloppen. Dat is mijn uitdaging, ik werk meer op mijn intuïtie dan met mijn hoofd.

Wat was voor jou een eye opener als het gaat om duurzaamheid, heeft iets jouw gedrag veranderd?
Ik ben ervan overtuigd dat wij met z’n allen als consument, net zoveel kunnen bereiken met ons gedrag, als de fabrieken. Ik leer veel van mijn kinderen die bijna geen nieuwe kleding meer kopen , maar zoveel mogelijk tweedehands en alleen als het nodig is. Dit principe probeer ik ook in deze productie voor elkaar te krijgen.

Heb je nog een mooie quote over ZODIAC de musical?
Laat je raken in deze overweldigende Zodiac.

Alle creatives

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: