Locatie De Koepel

Voormalige Koepel-gevangenis als unieke theaterlocatie

  • nieuwe-nederlandse-musical-ZODIAC-op-iconische-plek

Een bezoek aan ZODIAC DE MUSICAL in de oude Koepelgevangenis in Breda is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Een unieke theatervoorstelling op een even unieke locatie. Neem plaats onder de 30-meter hoge koepel die op spectaculaire en verrassende manieren integraal deel uitmaakt van het verhaal. Niet eerder was in Nederland een musical op een dergelijke locatie te zien met zoveel technische hoogstandjes, zoals enorme projecties, rondzoevende drones en innovatieve licht- en geluidseffecten. Hiermee belicht ZODIAC jouw rol in het universum vanuit een onverwacht perspectief.

De iconische Koepel in Breda werd aan het einde van de negentiende eeuw gebouwd en diende lange tijd als gevangenis. In 2016 werd het gebouw tot groot ongenoegen van de Bredase bevolking gesloten. Ondanks de protesten gingen op 1 januari 2016 alle deuren dicht. Tót nu…

 

Pop-up theater

Het ronde podium bevindt zich in het midden. Daaromheen worden in de 30 meter hoge Koepel vier tribunes gebouwd, met ieder een eigen ingang. Er kunnen 2200 plekken worden gecreëerd, waarvan er 1400 in de verkoop gaan. Wanneer de 1,5-meter maatregel geldt, maken we gebruik van onze social distancing tool en zullen rond de 700 plekken bezet zijn.

Om een veilig theaterbezoek nog meer te waarborgen, is De Koepel voorzien van state of the art luchtreinigingstechniek (Biozone AirCare). Dit systeem maakt gebruik van een natuurlijke desinfectant, waardoor aerosols worden geïnactiveerd en ook alle oppervlakten continu gedesinfecteerd.

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: