In de media

‘Zodiac’ wacht op groen licht – Brabants Dagblad 28-04-21

De Koepel in Breda is er bijna klaar voor, cast en crew van ‘Zodiac’ ook. Maar wanneer de musical in de oude gevangenis weer mág?

 

Lees artikel

Spektakelmusical ZODIAC kan ook op anderhalve meter – Omroep Brabant 27-04-21

Er gaat veel open vanaf woensdag, maar de theaters moeten nog even geduld hebben. In Breda wordt er toch al hard gewerkt aan de opbouw van een voorstelling op een bijzondere locatie: de voormalige koepelgevangenis.

Lees artikel

Zodiac acteurs staan te trappelen – Shownieuws Late Editie 24-04-21

“Het is een voorstelling met een positieve boodschap, niet belerend, maar het gaat wel over nu.” N.B. Budget in totaal (incl personeel) 4 miljoen.

Lees artikel

Het team van ZODIAC kan niet wachten – Shownieuws 24-04-21

Ze moeten even geduld hebben, maar als de theaters straks weer opengaan, kunnen ze het spektakel gaan opvoeren op een hele bijzondere locatie.

Lees artikel

‘Het wordt een duizelingwekkend geheel’ – AD 23-04-21

Wie eerder al eens een bezoekje bracht aan de iconische koepelgevangenis weet dat het een imposant gebouw is.

Lees artikel

De gezichten van Zodiac de musical – Musicalworld 23-04-21

Musicalworld in gesprek met de acteurs van ZODIAC de Musical, vanaf mei of juni 2021 in De Koepel in Breda. Gesprekken met Samir Hassan, René van Kooten en Hilke Bierman.

Lees artikel

De Koepel is er klaar voor – BN DeStem 23-04-21

De Koepel is er bijna klaar voor, en de cast en crew van ZODIAC ook. Maar vanaf wanneer het weer mág? ,,Dat staat in de sterren geschreven.”

Lees artikel

Perspresentatie Zodiac de Musical – Musicaljournaal 23-04-21

Op 23 april 2021 gaf ZODIAC de Musical een voorproefje in de Koepel in Breda. Musicaljournaal sprak na afloop met cast en creatives.

Lees artikel

Een kijkje bij de gloednieuwe musical, ZODIAC! – Musicalsites 23-04-21

De Koepelgevangenis in Breda is het theater voor de gloednieuwe musical ZODIAC, deze grote ruimte heeft een grote metamorfose ondergaan.

Lees artikel

Koepel wordt omgetoverd tot hemels decor – Breda Vandaag 15-04-21

De opbouw van ZODIAC de musical is sinds een aantal weken in volle gang. Het podium, tribunes en constructies van licht en geluid krijgen een plek in de koepelgevangenis.

Lees artikel

Zodiac-actrice Dominique geeft 8-jarigen in Breda tekenopdracht – AD 12-04-21

Hoe ziet jouw ideale wereld eruit als je 18 jaar bent? Alle 8-jarigen in Breda mogen dit op papier zetten. De tekeningen waaruit de meeste hoop spreekt, worden gebruikt in de musical Zodiac die vanaf juni te zien is in De Koepel in Breda.

Lees artikel

ZODIAC de musical krijgt de sleutel – Musicalworld 02-04-2021

Op de dag dat ZODIAC de musical de sleutel krijgt van De Koepel in Breda, wordt er bijgepraat over de voorbereidingen. Met regisseur William Spaaij en producent Peet Nieuwenhuijsen. N.B. Mogelijk gaan de deuren in mei al open.

Lees artikel

Sleuteloverdracht startsein opbouw ZODIAC de musical – Musicalweb 01-04-2021

Vandaag overhandigt FutureDome Events, in bijzijn van Marianne de Bie – wethouder Jeugd, Onderwijs & Cultuur van de gemeente Breda – de sleutel van de voormalige Koepelgevangenis aan de producent van ZODIAC de musical.

Lees artikel

Sleutel van Koepel officieel overhandigd aan producent ZODIAC de Musical – BredaVandaag 01-04-2021

Vanmiddag is officieel de sleutel van de voormalige Koepelgevangenis overgedragen aan de producent en de regisseur van ZODIAC de Musical. De Koepel zal de komende weken worden omgebouwd tot een musicaldecor.

Lees artikel

De sleutel van de koepelgevangenis – Musicalsites 01-04-21

De sfeer zit er goed in, iedereen spreekt vol enthousiasme en liefde over dit project en er hangt hoop in de lucht. N.B. Hopelijk vanaf mei al te bewonderen.

Lees artikel

Hilke Bierman – Party week 13

“Hilke heeft goede hoop dat de nieuwe voorstelling van ZODIAC de musical in mei en juni kan worden opgevoerd in de Koepelgevangenis in Breda.” Lees hier meer over het artikel met Hilke Bierman in Party.

Lees artikel

Nina, Alexander en Max studeren in stijl af – Musicalsites 31-03-2021

‘Het kan niet anders dan dat we ze snel weer tegenkomen in het theater?’
Wij zien het talent zeker. Ze zijn al maanden druk bezig met de repetities voor ZODIAC de musical.

Lees artikel

Zodiac in Koffietijd – RTL4 29-03-2021

Onze regisseur William Spaaij is regelmatig te gast bij Koffietijd. Deze aflevering blikt hij terug op het bezoek van AVROTROS met Op zoek naar Maria in onze iconische Koepelgevangenis (vanaf 02.04).

Lees artikel

Op zoek naar Maria – AVROTROS 28-03-2021

AVROTROS was met Op zoek naar Maria in De Koepel te gast bij William en de cast van ZODIAC de Musical! Mooie samenzang in ons iconische gebouw dat binnenkort omgebouwd wordt tot een gigantisch planetarium (vanaf 41.00).

Lees artikel

Lisa Schol en Melissa Lodder schitteren in hun VPC’s – Musicalsites 26-03-21

Het VPC fungeert als een visitekaartje van de individuele vierdejaarsstudent. Beide dames maakten grote indruk bij hun afstuderen en lopen nu stage bij ZODIAC de musical.

Lees artikel

Gehele cast Zodiac de musical bekend – Musicalweb 01-02-2021

Vandaag bij de start van de – coronaproof – repetities en het traditioneel aansnijden van de taart is de gehele cast van Zodiac de musical bekendgemaakt. Producent Peet Nieuwenhuijsen is verheugd het multitalent Samir Hassan in de hoofdrol van Bo, de jonge Boogschutter, te kunnen verwelkomen.

Lees artikel

Samir Hassan naast René van Kooten te zien in ZODIAC de musical – NU.nl 01-02-2021

Samir Hassan speelt de hoofdrol in de nieuwe musical ZODIAC de musical. De acteur neemt de rol van Bo, de jonge Boogschutter, op zich. Dat maakt producent Peet Nieuwenhuijsen maandag bekend bij de start van de repetities.

Lees artikel

William & Calvin bij Koffietijd – RTL4 25-01-2021

William Spaaij bespreekt de veelzijdigheid van Swings, vaak onderbelicht terwijl ze soms wel 6 – 8 mannenrollen kunnen overnemen. Niet voor niets kondigt hij Calvin Kromheer aan, ook een van de sterren bij ZODIAC de musical (vanaf 05.40).

Lees artikel

Dominique de Bont speelt rol in Zodiac de musical – Spotlight 23-01-2021

Beluister Dominique de Bont in de podcast Spotlight (intro en vanaf 2.05).

Lees artikel

Dominique de Bont & René van Kooten – Vader & Dochter – Tijd voor MAX 22-01-2021

René van Kooten, Dominique de Bont en William Spaaij bij Tijd voor MAX. Met voor ‘t eerst live het duet van Frederik en Evi (intro en vanaf 30.05).

Lees artikel

Acteur, regisseur en producent over Zodiac de Musical – Musicalworld 22-01-2021

Musicalworld spreekt met René van Kooten, Dominique de Bont, William Spaaij en producent Peet Nieuwenhuijsenover Zodiac de Musical, vanaf 1 mei in de Koepel in Breda.

Lees artikel

Volgspot – NPO radio 5 21-01-2021

Volgspot is een programma met muziek, media en theater. Luister naar het verhaal van Dominique de Bont op 10.30.

Lees artikel

Hoofdrollen voor René van Kooten en Dominique de Bont in ‘astrologiemusical’ Zodiac – Eindhovens Dagblad 21-01-2021

René van Kooten, Hilke Bierman, Dennis Willekens, Marcel Visscher en aanstormend talent-awardwinaar Dominique de Bont zijn vanaf mei 2021 te zien in de musical ZODIAC. De kaartverkoop van de voorstelling, met actuele thema’s als duurzaamheid en astrologie, gaat vandaag van start.

Lees artikel

René van Kooten en Dominique de Bont in Zodiac de Musical – Shownieuws 21-01-2021

De eerste namen van de cast van Zodiac de Musical zijn bekendgemaakt. Onder meer René van Kooten en Dominique de Bont zullen de hoofdrollen op zich nemen.

Lees artikel

Miljoenenproductie in de Koepelgevangenis tijdens corona: ZODIAC de Musical – Omroep Brabant 21-01-2021

Lef kun je de Bredase producent Peet Nieuwenhuizen niet ontzeggen. Midden in coronatijd kondigt hij een miljoenenproductie aan: ZODIAC, een musical over de sterrenbeelden. Alle theaters zijn nog dicht, maar in mei moet hij in première, in de Koepelgevangenis in Breda.

Lees artikel

Makers Koepelmusical Zodiac staan te trappelen: ‘Het wordt groots, actueel en vol humor’ – Brabants Dagblad 21-01-2021

BREDA – Peet Nieuwenhuijsen, bedenker en producent van musicalproject Zodiac,zegt het met zichtbare trots: ,,Als eerste grote theaterproductie hebben we het lef om op 1 mei te starten.”

Lees artikel

Hoofdrollen voor René van Kooten en Dominique de Bont in ‘astrologiemusical’ Zodiac – AD 21-01-2021

René van Kooten, Hilke Bierman, Dennis Willekens, Marcel Visscher en aanstormend talent-awardwinaar Dominique de Bont zijn vanaf mei 2021 te zien in de musical ZODIAC. De kaartverkoop van de voorstelling, met actuele thema’s als duurzaamheid en astrologie, gaat vandaag van start.

Lees artikel

René van Kooten speelt hoofdrol in musical over astrologie – nu.nl 21-01-2021

René van Kooten en Dominique de Bont spelen de hoofdrollen in ZODIAC de musical, waarin thema’s als astrologie en duurzaamheid aan bod komen.

Lees artikel

Hoofdrollen voor René van Kooten en Dominique de Bont in Zodiac de musical – Musicalweb 21-01-2021

Vandaag start de kaartverkoop van Zodiac de musical, een nieuwe Nederlandse productie die in mei 2021 in de voormalige Koepelgevangenis van Breda haar wereldpremière beleeft. Dit theaterspektakel zal in ieder geval twee maanden lang te zien zijn op deze iconische locatie.

Lees artikel

Hoofdrollen voor René van Kooten en Dominique de Bont in ZODIAC de musical – Musicalsites 21-01-2021

Vandaag start de kaartverkoop van ZODIAC de musical, een nieuwe Nederlandse productie die in mei 2021 in de voormalige Koepelgevangenis van Breda haar wereldpremière beleeft. Dit theaterspektakel zal in ieder geval twee maanden lang te zien zijn op deze iconische locatie.

Lees artikel

Hoofdrollen voor René van Kooten en Dominique de Bont in ‘ZODIAC de musical’ – Musicaljournaal 21-01-2021

Vandaag start de kaartverkoop van ZODIAC de musical, een nieuwe Nederlandse productie die in mei 2021 in de voormalige Koepelgevangenis van Breda haar wereldpremière beleeft. Dit theaterspektakel zal in ieder geval twee maanden lang te zien zijn op deze iconische locatie.

Lees artikel

De cultuurtips voor 2021: wat valt er te zien, te horen en te ruiken de komende maanden? – De Volkskrant 08-01-2021

Een aparte locatie voor een musical is het zeker: dit voorjaar wordt in de voormalige koepelgevangenis in Breda de nieuwe Nederlandse musical Zodiac opgevoerd. Een theaterspektakel, gemaakt door een team van doorgewinterde musicalmakers.

Lees artikel

William Spaaij bij Koffietijd – RTL4 07-12-2020

Met in deze uitzending: -William Spaaij met het laatste theaternieuws. Als gast neemt hij collega Nienke Latten mee. -Igone de Jongh en Thijs Römer blikken vooruit op de kerstdagen. -Maaike Dorsteen geeft tips tegen huidveroudering.

Lees artikel

Koepelgevangenis Breda decor van gloednieuwe musical ZODIAC – Theater.nl 07-12-2020

Musicalfans opgelet: volgend jaar is Nederland weer een theaterspektakel rijker. Vanaf april 2021 vormt de voormalige Koepelgevangenis in Breda het decor van ZODIAC de musical. De productie is drie maanden lang te bewonderen op deze iconische locatie.

Lees artikel

William Spaaij regisseert Zodiac De Musical – Telegraaf 07-12-2020

William Spaaij gaat Zodiac De Musical regisseren. Dat heeft producent Peet Nieuwenhuijsen maandag bekendgemaakt. De voorstelling wordt vanaf april gespeeld in de voormalige Koepelgevangenis van Breda.

Lees artikel

ZODIAC, De Nieuwe Nederlandse musical op iconische locatie – Musicalsites 05-12-2020

In april 2021 gaat in de voormalige Koepelgevangenis van Breda ZODIAC de musical in première. Een nieuwe Nederlandse productie die drie maanden lang zal spelen op deze iconische locatie.

Lees artikel

‘Zodiac’: maatschappijkritisch musicalspektakel in Bredase Koepel – AD 05-12-2020

BREDA – Het was een oude droom voor Peet Nieuwenhuijsen (54): een unieke musical produceren. April 2021 gaat zijn wens in vervulling: Zodiac.

Lees artikel

Nieuwe musical ZODIAC speelt onder de sterrenhemel van de koepelgevangenis in Breda – Omroep Brabant 05-12-2020

De voormalige koepelgevangenis in Breda wordt volgend jaar omgebouwd tot theater. Het iconische gebouw vormt vanaf april drie maanden lang het decor voor de nieuwe Nederlandse musical ZODIAC.

Lees artikel

Musical in oude bajes – BN De Stem 05-12-2020

Droom komt uit: musicalspektakel in Breda Koepel. BREDA – Het was een oude droom voor Peet Nieuwenhuijsen (54): een unieke musical produceren. April 2021 gaat zijn wens in vervulling: Zodiac.

Lees artikel

Een episch spektakel met duurzame boodschap – Brabant C 17-12-2020

In het voorjaar van 2021 wordt de koepelgevangenis in Breda het decor van een nieuw spraakmakend spektakel. ZODIAC de Musical combineert technologie, choreografie en muziek om een verhaal te brengen over de toekomst van onze planeet.

Lees artikel

Crowdfund-actie Stichting Zodiac bij Collin Crowdfund biedt toekomstperspectief – Musicalsites 30-11-2020

Afgelopen vrijdag liep bij Collin Crowdfund de investeringskans voor Stichting Zodiac binnen twee uur vol. Ruim 600 investeerders brachten samen een bedrag van 450.000 euro bij elkaar.

Lees artikel

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: