Nieuws

zaterdag 24 april 2021 - 16:12

Al 600 Bredase scholieren aangemeld

Vanuit de missie om maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar te maken via toegankelijke podiumkunsten, stonden schoolvoorstellingen vanaf het begin prominent op de planning van Stichting Zodiac. We voeren hiertoe gesprekken met gemeentes en bedrijven om zoveel mogelijk scholieren van 10-12 jaar ZODIAC de musical te laten bezoeken. In maart maakte gemeente Breda dit al mogelijk voor groep 8-leerlingen en inmiddels zijn er ruim 600 scholieren aangemeld.

De scholen in Breda zijn de afgelopen weken allemaal benaderd met meer informatie over de schoolvoorstelling en het bijbehorende lespakket. De school of het schoolbestuur levert een kleine eigen bijdrage per kind, de gemeente draagt zorg voor de rest. Wethouder Marianne de Bie van cultuur en onderwijs is blij dat scholen massaal reageren op dit aanbod: “Dit actuele verhaal over verbinding, samenwerking en het duurzaam omgaan met onze aarde, sluit mooi aan op waar we in Breda voor staan. We hopen de eerste schoolvoorstelling van ZODIAC de musical geheel te vullen met Groep 8–leerlingen en zijn dus al aardig op weg. We gunnen de Bredase kinderen dit cultureel extraatje echt als afscheid van hun basisschooltijd.”

Bredase scholen kunnen hun groep 8-leerlingen tot en met vrijdag 30 april aanmelden voor de schoolvoorstelling van donderdag 1 juli. “De vraag hoe we eigenlijk met onze planeet én met elkaar om willen gaan, staat centraal in deze voorstelling. Niet met een belerend vingertje, soms wel wat confronterend, maar ook met een gezonde dosis humor en romantiek,” vertelt regisseur William Spaaij. Die actuele vraag rond bewustzijn en hoe om te gaan met de elementen, vuur – aarde – lucht – water, komt ook terug in het lespakket. “We geven de jongere generatie graag een hoopvolle kijk op de toekomst. En het zou helemaal mooi zijn als ze hier niet alleen met elkaar over praten, maar ook met hun (groot)ouders die de voorstelling eveneens kunnen bezoeken.”

Lees hier meer over ons Educatieve Project.

Naar nieuwsoverzicht

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: