Educatief Project

Samen op weg naar een bewuste generatie

Stichting Zodiac heeft voor deze eerste grote productie nog een wens: Bouwen aan een bewuste generatie. Dit willen we doen door scholieren van 10 – 12 jaar de musical te laten bezoeken en ze meer te leren over de toestand van de aarde en hun rol daarin, via een bijbehorend lespakket. We zien musical namelijk als een zeer geschikte podiumkunstenvorm om actuele en maatschappelijk relevante verhalen te brengen en bij te dragen aan meningsvorming hierover.

De vier elementen waarnaar de jonge Boogschutter op zoek gaat in de voorstelling spelen in het lespakket een centrale rol: Hoe ga jij met de essentiële hulpbronnen (aarde, water, lucht, vuur) om? Wat kan jij (anders) doen? Welke verantwoordelijkheid kun jij pakken, ook in jouw omgeving? Scholieren kunnen individueel, in groepen of klassikaal aan de slag gaan met 16 opdrachten. Vier karakters uit de voostelling nemen ze hierin mee, ieder vanuit een eigen insteek: maatschappelijk betrokken, kunst en literatuur, data en social media of vanuit je eigen rol in de samenleving.

           

 

Dit lespakket ontwikkelden we in samenwerking met Cultlab en Urgenda:

Voor dit Educatieve project willen we per week 1 à 2 voorstellingen exclusief voor scholen spelen (dinsdag- en / of donderdagmiddag). Om deze ambitie mogelijk te maken is Stichting Zodiac in gesprek met bedrijven, fondsen en gemeentes. Lees hier meer over bij Partner worden.

Op 1 juli mochten we, met dank aan de gemeente Breda, de eerste 700 scholieren van Groep 8 verwelkomen.
En daar hebben we natuurlijk een mooi sfeerverslag van gemaakt.

Bij afspelen van dit filmpje ga je akkoord met het plaatsen van cookies

Heb je als school interesse in dit Educatieve Project? Wil je ZODIAC de musical graag bezoeken met groep 7 – 8 en deelnemen aan ons lespakket? Laat het ons weten.

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: