De constellatie

Company Manager

Joris van Harmelen

Opleiding
Creative Business –  NHL Stenden hogeschool Leeuwarden. 

Theater
Seks Tips, Tina de Musical, Fataal de Musical, Rondom het Rembrandtplein, De Brief Voor De Koning, Pijnstillers de Musical, De Nacht van Flipje, Vietnam, En de Laatste Doet het Licht Uit en War of the Worlds.

Film / Televisie
Productie van De Kameleon 4; ‘Kameleon aan de Ketting’.

Wat is jouw sterrenbeeld en waarom ben jij wel óf niet typisch een …?
Afhankelijk van welke krant je leest ben ik of Schorpioen of Weegschaal. Mijn verjaardag op 23 oktober is precies op de grens van deze twee sterrenbeelden. Als ik moet kiezen, identificeer ik iets meer met Weegschaal, omdat ik vaak dingen tegen elkaar afweeg voor ik een besluit neem, wat af en toe tot besluiteloosheid leidt. Echter, als een besluit eenmaal genomen is komt de Schorpioen in mij naar boven en ben ik vastbesloten en standvastig. Om het samen te vatten ben ik voor de buitenwereld vooral Weegschaal die de middenweg probeert te nemen en beide kanten ziet, maar van binnen zit ook echt een schorpioen die soms lastig dingen kan loslaten en vurig kan zijn in mijn standpunten. 

Wat was voor jou een eye opener als het gaat om duurzaamheid, heeft iets jouw gedrag veranderd?
Ik kan niet een specifiek moment bedenken dat ik als eye-opener zie. In de afgelopen jaren ben ik steeds duurzamer gaan leven en heb ik me verder verdiept in hoe de mens omgaat met de Aarde. Wat me nog wel bijstaat is een opdracht op de middelbare school. We moesten online invullen hoe wij leven en waar we gebruik van maken. Vragen zoals hoeveel uur per dag kijk je televisie, hoe vaak koop je nieuwe kleding of een telefoon en gooi je regelmatig eten weg? Als resultaat kreeg je te zien hoeveel Aardes er nodig zouden zijn als alle mensen op de wereld diezelfde levensstijl zouden hebben. Het exacte aantal weet ik niet meer, maar met mijn levensstijl zouden er ongeveer 3,5 Aardes nodig zijn om de bevolking te onderhouden. Dat was wel een eye-opener om duurzamer te leven en me meer in het onderwerp te verdiepen. Overigens had niemand in de klas een levensstijl die zodanig duurzaam was dat er maar 1 Aarde nodig was om de wereldbevolking te onderhouden. Dit toont volgens mij aan dat de overgrote meerderheid van mensen in de meest ontwikkelde landen er niet een duurzaam bestaan op nahouden, iets waarvan ik hoop dat in de nabije toekomst verandering in komt.  

Heb je nog een mooie quote over ZODIAC de musical?
“Duurzaamheid, verdraagzaamheid en medemenselijkheid begint bij jezelf.” 

De Constellatie

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: