Het verhaal

Een actueel verhaal dat verbindt, verwondert en vragen stelt.

ZODIAC de musical toont een andere kijk op de rol die de mens kan spelen. Omdat het nu meer dan ooit nodig is.  De innovatieve productie neemt je mee in een toekomstbeeld dat dichter bij is dan je denkt.

In de iconische Koepelgevangenis van Breda volg je het verhaal van onze planeet. De tekens van de zodiac kijken naar beneden en de jonge Boogschutter wordt erheen gestuurd om de vier elementen (aarde, water, lucht en vuur) terug te halen. Daar ontmoet hij Evi, een jonge idealiste, die bovendien de dochter van de secretaris-generaal blijkt te zijn.

Er volgt een actueel verhaal vol spanning en actualiteit, maar ook humor en romantiek – want je kunt een planeet wel redden, zonder liefde is-ie alsnog reddeloos verloren.

 

Het creatieve team vond zijn inspiratie in drie thema’s:

Astrologie
Astrologie wordt steeds populairder, wie heeft het nooit eens over ‘typisch een Boogschutter’ of roept ‘ah, dat is zeker een Waterman’. In de roerige wereld van nu, is het prettig om richting te vinden in wat we (niet) moeten doen – dus waarom niet vanuit het sterrenstelsel? 

Duurzaamheid
ZODIAC de musical inspireert bezoekers om te kijken naar wat er om hen heen gebeurt én om zich ermee te verbinden. Welke rol speel jij op weg naar een duurzame toekomst? En wat valt er samen te doen, als onderdeel van een groter geheel? 

Technologie
De voorstelling speelt zich deels af in de lucht – de zodiac (de dierenriem) bevindt zich immers in het heelal. Door de ronde hoge zaal worden bezoekers aan alle kanten door het verhaal omgeven. Innovatieve licht- en geluidseffecten, drones die een rol spelen in het verhaal en projecties op de binnenzijde van De Koepel doen de rest.

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: