Het verhaal

Een actueel verhaal dat verbindt, verwondert en vragen stelt.

Het jaar 2031. Onze planeet is er slecht aan toe. Het universum heeft de mensheid opgegeven en daagt de dappere Boogschutter uit om naar de aarde af te dalen. Zijn opdracht? De vier elementen, VUUR – AARDE – LUCHT – WATER, terugvorderen op de mens. Avontuurlijk als hij is, twijfelt Bo geen moment. Daar aangekomen ziet hij de wereld al snel met andere ogen. Hij valt van de ene verwondering in de andere en komt voor een moeilijke keuze te staan. Wat doe je als de wereld in brand staat? Welke uitdagingen ga je samen met je nieuwe bondgenoten aan, welke ga je uit de weg? Lukt het Bo om de planeet en de mensen waarvan hij is gaan houden, alsnog te redden?

Laat je meeslepen in een weergaloos theaterspektakel vol muziek, dans en technisch vernuft, in het meest hemelse theater van Nederland; de iconische Koepel in Breda.  Een voorstelling vol spanning, humor en een gezonde dosis romantiek – want je kunt een planeet wel redden, zonder liefde is hij alsnog reddeloos verloren.

 

Het creatieve team vond zijn inspiratie in drie thema’s:

Bewustzijn
ZODIAC de musical inspireert bezoekers om te kijken naar wat er om hen heen gebeurt én om zich ermee te verbinden. Welke rol speel jij op weg naar een duurzame toekomst? En wat valt er samen te doen, met andere generaties, als onderdeel van een groter geheel?

Astrologie
Astrologie kent een mooie samenhang met de vier elementen, VUUR – AARDE- LUCHT – WATER, die centraal staan in de voorstelling. En een blik vanuit het universum op onze planeet laat je pas echt beseffen hoe bijzonder, maar ook kwetsbaar de Aarde is, vraag maar eens aan een astronaut. De dierenriem, de zodiac, is een essentieel onderdeel van het sterrenstelsel en kan in deze roerige tijden richting geven aan wat we kunnen doen.

Technologie
De voorstelling speelt zich deels boven het publiek af, de zodiac bevindt zich immers in het universum. Door de ronde hoge zaal word je aan alle kanten door het verhaal omgeven. Innovatieve licht- en geluidseffecten, drones die een rol spelen in het verhaal en projecties op de binnenzijde van De Koepel zorgen samen voor een technologisch hoogstandje.

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: