Het verhaal

Een actueel verhaal dat verbindt, verwondert en vragen stelt.

Het jaar 2031. Onze planeet is er slecht aan toe. Het universum heeft de mensheid opgegeven en de dierenriem – de zodiac – daagt de dappere Boogschutter uit om naar de aarde af te dalen. Zijn opdracht? De vier elementen, VUUR – AARDE – LUCHT – WATER, terugvorderen op de mens. Daar aangekomen ziet hij de wereld al snel met andere ogen. Hij valt van de ene verwondering in de andere en ontdekt hoe mooi het eigenlijk is om mens te zijn. Lukt het Bo om de planeet en de mensen waarvan hij is gaan houden, alsnog te redden? Kan hij het tij nog keren?

Laat je meeslepen in een weergaloos theaterspektakel vol muziek, dans en technisch vernuft, in het meest hemelse theater van Nederland; de iconische Koepel in Breda.  Een voorstelling vol spanning, humor en een gezonde dosis romantiek – want je kunt een planeet wel redden, zonder liefde is hij alsnog reddeloos verloren.

NRC ⭐⭐⭐⭐ “Overweldigend effect … indrukwekkende acts”
Musicalsites ⭐⭐⭐⭐ “Een actueel spektakel dat je niet mag missen”
BN DeStem “Overdonderend, ontzettend gaaf, absoluut verbluffend”

MEER RECENSIES

 

De elementen

De centrale boodschap in ons verhaal: WE GAAN DE TOEKOMST ANDERS DOEN.
Team Zodiac draagt graag een steentje bij om samen wat beter om te gaan met de vier elementen. Klik op de symbolen voor informatie over Overshoot Day, een paar bijzondere weetjes en eenvoudige tips.

Het creatieve team vond zijn inspiratie in drie thema’s:

Bewustzijn
ZODIAC de musical inspireert bezoekers om te kijken naar wat er om hen heen gebeurt én om zich ermee te verbinden. Welke rol speel jij op weg naar een duurzame toekomst? En wat valt er samen te doen, met andere generaties, als onderdeel van een groter geheel?

Astrologie
Astrologie kent een mooie samenhang met de vier elementen, VUUR – AARDE- LUCHT – WATER, die centraal staan in de voorstelling. En een blik vanuit het universum op onze planeet laat je pas echt beseffen hoe bijzonder, maar ook kwetsbaar de Aarde is, vraag maar eens aan een astronaut. De dierenriem, de zodiac, is een essentieel onderdeel van het sterrenstelsel en kan in deze roerige tijden richting geven aan wat we kunnen doen.

Technologie
De voorstelling speelt zich deels boven het publiek af, de zodiac bevindt zich immers in het universum. Door de ronde hoge zaal word je aan alle kanten door het verhaal omgeven. Innovatieve licht- en geluidseffecten, drones die een rol spelen in het verhaal en projecties op de binnenzijde van De Koepel zorgen samen voor een technologisch hoogstandje.

 

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: