De creatives

Componist

Fons Merkies

Opleiding
VWO, Akademie voor Kleinkunst Amsterdam

Theater
Onder andere De Scheepsjongens van Bontekoe, Koning van Katoren, Turks Fruit, King Lear, Woef Side Story, Vals, Schuld, Brugklas, Kikker en het avontuur, Raad eens hoeveel ik van je hou.

Musical Award voor Brugklas de Musical.

Film / Televisie
Onder andere De Tweeling, De Storm, Zus & Zo, Tonio, In Oranje, Alles is familie, Flikken Maastricht, Flikken Rotterdam, De Luizenmoeder, Overspel, Soof 3, Wat is dan liefde.

Gouden Kalf voor Boy Ecury.

Wat is jouw sterrenbeeld en waarom bij jij wel óf niet typisch een …?
Mijn sterrenbeeld is Tweelingen. “Tweelingen is het interessantste sterrenbeeld van de dierenriem, is de eerste zin die je vindt als je het sterrenbeeld opzoekt. Need I say more.

Wat was voor jou een eye opener als het gaat om duurzaamheid, heeft iets jouw gedrag veranderd?
Sinds ik in mijn huishouden het plastic scheidt van de rest van mijn afval, valt me pas op hoeveel plastic je eigenlijk ‘gebruikt’ op een dag. De hoeveelheid die je weggooit op één dag is echt ontluisterend. Daar zouden ook snel andere oplossingen voor moeten komen.

Heb je nog een mooie quote over ZODIAC de musical?
Een mooie en treffende zin uit het script vind ik als Evi antwoord geeft op de vraag van haar vader over haar eventuele vriendje. Hij vraagt haar om hem een keer mee te brengen, “dan vertel ik mooie verhalen over vroeger’. Zij antwoordt hem: “Ik breng hem mee. Maar pas als je een mooi verhaal hebt over later.”

Alle creatives

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: