De creatives

Grondlegger & Producent

Peet Nieuwenhuijsen

Opleiding
Marketing Management –
TIAS School for Business and Society

Merken 
Musicalvereniging Kaleidoscoop, musical The Light, Polygram, Philips Media, CD-Online, Bookmark, Kaboem, Walt Disney, Universal, EMI, ZOOP, Center Parcs, Sony, Warner, Fox Entertainment e.a.

Wat is jouw sterrenbeeld en waarom bij jij wel óf niet typisch een …?
Stier! Stieren zijn volhardend en levensgenieters. Volhardendheid is noodzakelijk geweest om een splinternieuwe musicalvoorstelling als ZODIAC de musical te kunnen gaan brengen: Van eerste idee meer dan 30 jaar geleden, naar de creatie van een nieuw verhaal, nieuwe muziek, een nieuwe technologische theaterbeleving met een fantastisch team van makers en een keur aan participanten, fondsen en sponsors die het mogelijk maken. Het levensgenieten komt straks samen met het publiek. Want wat is er mooier dan het genieten van de kunstvorm musical die meerdere kunsten combineert: muziek, dans, acteren, visueel spektakel…

Wat was voor jou een eye opener als het gaat om duurzaamheid, heeft iets jouw gedrag veranderd?
Mijn bewustwording over het belang van duurzaamheid startte toen ik in de jaren vanuit Philips betrokken was bij een alliantie van partijen als ANWB, Rabobank, NS en Leaseplan. De doelstelling was om één systeem op te zetten om personen in Nederland duurzaam en efficiënt zich te laten verplaatsen. Uiteindelijk lukte het niet vanwege tegenstrijdige belangen en nu in 2021 is iets dergelijks er eigenlijk nog steeds niet. We moeten beter samenwerken om duurzamer te worden.

Nadenkend over het verhaal van de dierenriemtekens die tot leven komen, kwam het volgende besef: Iedere astronaut die vanuit de ruimte onze kwetsbare aarde heeft aanschouwd, maakt zich zorgen om de toekomst van deze blauwe bol. Het is het enige wat we hebben. Sindsdien probeer ik zelf ook bewust om te gaan met zaken als energie, recycling en verbruik. Een aantal jaren geleden was dit nog een thema met voorstanders en tegenstanders. Anno 2021 begint iedereen geleidelijk aan te beseffen dat we onze aarde niet moeten opvreten. Met ZODIAC de musical hoop ik een klein steentje bij te dragen aan dit proces en uit te dragen dat duurzaamheid alleen maar te bereiken is, doordat mensen goed met elkaar samenwerken.

Heb je nog een mooie quote over ZODIAC de musical?
Jazeker: ZODIAC verbindt!

Alle creatives

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: