De creatives

Dramaturg

Pieter van de Waterbeemd

Opleiding
Psychologie - Radboud Universiteit Nijmegen

Theater
Scenarioschrijver voor musicals You´re The Top, Larry, Koning van Katoren, De Scheepsjongens van Bontekoe, Doe Maar,  Billie Holiday, Ja zuster Nee zuster, Toon, Sonneveld, Droomvlucht, Ich Will Spass (Duitse bewerking Doe Maar) en voor opera’s In het Woud en Maduro.

Film / Televisie
Scenarioschrijver voor televisieseries Pleidooi en Wet & Waan en de film Sonny Boy .

Wat is jouw sterrenbeeld en waarom bij jij wel óf niet typisch een …?
Mijn sterrenbeeld is Waterman. Wat ik uit de diverse beschrijvingen herken zijn begrippen als onafhankelijk, fantasierijk, gevoelig en eigenzinnig. Dat past wel bij mijn werk als schrijver. 

Wat was voor jou een eye opener als het gaat om duurzaamheid, heeft iets jouw gedrag veranderd?
De allereerste keer was in 1972, toen het rapport uitkwam van de ‘Club van Rome’: Grenzen aan de Groei. Daarin werd voor het eerst een verband gelegd tussen economische groei en de gevolgen hiervan voor het milieu. Het jaar daarop kwam de eerste oliecrisis, met de historische woorden van de toenmalige premier Den Uyl: ‘Het zal nooit meer zo worden als vroeger ‘. Toen leek het nog ‘ver van mijn bed’, maar na de tweede wake up call met het gat in de ozonlaag en vervolgens de snelle en rampzalige opwarming van de aarde, was het groeiende bewustzijn van de urgentie direct ‘naast mijn bed’  beland. Dat heeft bij mij geleid tot zoveel mogelijk gebruik maken van het openbaar vervoer, minder energieverbruik en (recentelijk) minder vlees eten.

Heb je nog een mooie quote over ZODIAC de musical?
De Dierenriem en Klimaatverandering. Dat zijn toch geen thema’s voor een musical ? Kom naar Zodiac en ervaar het overdonderende tegendeel. 

Alle creatives

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: