Nieuws

dinsdag 22 juni 2021 - 17:31

De eerste reacties

De eerste vijf voorstellingen zitten erop! En de vele berichten bekijkend, mogen we toch wel stellen dat het publiek net zo ontzettend genoten heeft als wij. 

Voor cast en crew was het heerlijk het weer te mogen ervaren: de mensen, de energie, het applaus. Wat hadden we het gemist en wat was het een warm bad. Of, zoals hoofdrolspeler Samir na afloop van de allereerste voorstelling zei: “Na zo’n lange tijd niet spelen voor publiek, was het echt een enorme eer om nu ons verhaal te mogen vertellen voor zo’n enthousiast publiek. Magisch was ‘t!”

En wat waren de reacties vanuit de zaal? Zomaar een greep uit alle berichten op social media:

 • De voorstelling was zeer indrukwekkend. Geweldige goed gezongen en die projecties op de koepel en die drones…echt geweldig.
 • Ik moet zeggen dat we er even “in moesten komen”, maar daarna alleen maar zitten genieten. Je gaat erover nadenken en krijgt er ook wel een andere kijk op! Verder zeg ik niets, want je MOET deze ZODIAC de musical echt zelf gaan bekijken!!! Chapeau voor alle spelers én regisseur én choreograaf én technici. 👌👌👌👌👌
 • Briljant. Het raakt je, alle emoties. Echt geweldig. Ik zou het wel willen schreeuwen, hoe gaaf deze musical is. Een must-see!
 • Prachtig en confronterend zoals problemen van deze tijd aan bod komen. De wereld lijkt niet anders dan naar de kl*te te kunnen gaan. Maar er is nog altijd hoop!
 • ZODIAC de musical wat was het geweldig! Super genoten. Wisten dikwijls niet waar we kijken moesten. En af en toe heerlijke ‘humoristische’ teksten. En die vlindervleugels… echt waanzinnig mooi. Willen gewoon nog een keer 😄.
 • Mooie musical over de toekomst van de aarde op een unieke locatie. Goed geacteerd en gezongen. En bijzonder om zoveel drones bij elkaar te zien.
 • Zonder twijfel: boeken! Net gezien. Fantastisch dat we dit in Breda hebben. 💚
  –> Ontzettend mee eens! Als de gemeente slim is, zorgen ze ervoor dat dit de nieuwe Soldaat van Oranje wordt!
 • Wat wás het geweldig! Fantastisch verhaal dat op een weergaloze wijze is neergezet door een supercast ❣️🥰 Ik wil graag nog eens komen want er is zoveel te zien, horen en beleven….
 • Gisteravond deze prachtige voorstelling gezien, vooraf diner genuttigd in de kapel van de gevangenis. Een absolute aanrader. Bijzondere lokatie en zo veel enthousiaste mensen op het podium.

Dat lezen we natuurlijk graag, al die aanbevelingen om ook naar onze voorstelling te gaan. En voor de mensen die nog wel een keer willen, wij zeggen wel eens: ‘Eigenlijk moet je het vier keer beleven, elke keer vanaf een andere tribune 😊.’

En het waren nog maar try-outs, de première moet nog komen. Dan natuurlijk ook de reacties van de pers, zo spannend, nog even een paar weken wachten. Er zijn lokaal / regionaal wel al wat artikelen en een videoreportage verschenen, lees hier alles over bij IN DE MEDIA.

Foto: Merel van Dooren

Naar nieuwsoverzicht

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: