Nieuws

donderdag 20 mei 2021 - 18:34

Technisch vernuft tijdens montage

Een theaterspektakel vol passie, prachtige muziek en … technisch vernuft. Dat is wat we vertellen over onze voorstelling. En dat laatste, daar kon je de afgelopen weken niet omheen.

Deze cockpit aan schermen is een mooie illustratie hiervan. Tijdens het monteren van de voorstelling door cast, musici, creatives en crew kwam alle techniek samen: geluidsplan, lichtontwerp, draaischijf, projecties en drones. En dat betekende de overname van een halve tribune door een grote ploeg mensen met heel veel schermen. Echt alles werd minutieus op elkaar afgestemd, het ging zelfs over seconden. En het vergde regelmatig een aardige dosis engelengeduld, bijvoorbeeld als er klonk: ‘Muziek iets later inzetten en dan nogmaals vanaf het begin, hierbij iedereen van de zodiac graag iets eerder van de trap afkomen deze keer.’

Het resultaat mag er wezen, dat konden het team en belanghebbenden (coronaproof) aanschouwen tijdens een aantal doorlopen. Nu nog het seintje dat de deuren open mogen en dan… komt dat zien!

Naar nieuwsoverzicht

ZODIAC de musical wordt mede mogelijk gemaakt door: